Author Topic: Is there a simple way to fix impedance mismatch in pre/power?  (Read 8905 times)

Offline Leicachamp

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • Posts: 6
Re: Is there a simple way to fix impedance mismatch in pre/power?
« Reply #30 on: March 23, 2012, 06:19 »
Hey Doggie

This is Petng. Did you give up on the Ayon completely? FYI in my system going to the preamp, I much preferred the RCA outs to the XLR. Never could make the Ayon work into the modwright even with RCA . Sounded ok but not as good as going through a pre.

Offline Doggie Howser

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • Posts: 21824
Is there a simple way to fix impedance mismatch in pre/power?
« Reply #31 on: March 23, 2012, 10:26 »
Which preamp are you using?

I am currently out of the country so have not had a chance to test the changes yet.

I do plan on using the Bel Canto combo (DAC3.5VB mkII, CD2, VBS, Pre3) with the Focal and use the Ayon with a new setup partnering with a Plinius power amp that has 47kOhm input impedance.
End of Line - Derezzed

Offline Leicachamp

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • Posts: 6

Offline Doggie Howser

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • Posts: 21824
Re: Is there a simple way to fix impedance mismatch in pre/power?
« Reply #33 on: March 23, 2012, 13:19 »
The Prelude looks nice.

I suspect the impedance mismatch may still be an issue even with RCA direct.
End of Line - Derezzed

Offline vajrasattvasg

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • Posts: 921
Re: Is there a simple way to fix impedance mismatch in pre/power?
« Reply #34 on: April 14, 2012, 01:35 »
is this a hum solution with balanced setups??

http://www.lundahl.se/probsolv.html
maybe the human ear isn't good enough. we need measurements, figures, numbers, calculations to tell and convince us what good sound is. or do we have to satisfy an unspoken insecurity??