Author Topic: No sound from rear surround speakers while playing dolby atmos disc  (Read 865 times)

Offline justDaniel

  • Trade Count: (0)
  • Snr Member
  • Posts: 51
I am having 7.1 channel bi-amp setup. Two front speakers, one center, two front height, two side surround and two back surround.
While playing UHD disc(Endgame) from Sony X800, I press the info shows all active speakers except two rear speakers.
Successfully did an Audyssey calibration and tested the tone from all speakers are working properly. I tried all settings but still the same - no sound from rear speakers.
Am I doing something wrong?

Offline chaozhoi

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • Posts: 1573
Were there any sound coming from ur rear speakers? Press info from ur avr do u see ur rear speakers active?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk


Offline pcking

  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • Posts: 1912
  • I'm just an audio/video enthusiast!
Which AVR are you using ?

Based on your description you have a total of
Front Bi-amp = 4 channels
Front height = 2 channels
Side surround = 2 channels
Back surround = 2 channels
Center = 1 channel

11 channels.

If you are not using any external power amps, your AVR needs to have 11 active powered channels.
"The worse of the two is he who, when abused, retaliates. One who does not retaliate wins a battle hard to win."

Offline justDaniel

  • Trade Count: (0)
  • Snr Member
  • Posts: 51
I am using Marantz SR 7011.
I setup according to the manual.
When I press info. in the remote control, the input shows only Dolby Atmos.
No diagram to show how many channel of input.

Offline justDaniel

  • Trade Count: (0)
  • Snr Member
  • Posts: 51
Were there any sound coming from ur rear speakers? Press info from ur avr do u see ur rear speakers active?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

When I press info. only rear surround speakers are not active.
The rest are actives

Offline pcking

  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • Posts: 1912
  • I'm just an audio/video enthusiast!
Try to execute the test tones to check if the connections are correct.
"The worse of the two is he who, when abused, retaliates. One who does not retaliate wins a battle hard to win."

Offline petetherock

  • Trade Count: (+8)
  • Full Member
  • Posts: 21943
  • Sidere Mens Eadem Mutato
    • My Music, Movie and Equipment Musings...
When I press info. only rear surround speakers are not active.
The rest are actives
+1
When you do a test tone, you should know if there is any sound.. you can download this..
Please post instead of sending a pm, so more can learn.

My gear:
http://peteswrite.blogspot.com/2019/04/my-setup-42019.html

Offline pcking

  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • Posts: 1912
  • I'm just an audio/video enthusiast!
Not necessary to download test tones.
Can execute manually inside the AVR menu - Manual setup - levels.
There should be test tones playback for you to adjust the levels.
"The worse of the two is he who, when abused, retaliates. One who does not retaliate wins a battle hard to win."

Offline justDaniel

  • Trade Count: (0)
  • Snr Member
  • Posts: 51
I did the test tone and every speakers tested have sound.
Even while playing the disc, I did the test tone all speakers tested with sound.
But when switch back to movie the info shows rear speakers not active

Offline pcking

  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • Posts: 1912
  • I'm just an audio/video enthusiast!
Try switching to other Movie Sound modes to hear if the rear surrounds come on.
"The worse of the two is he who, when abused, retaliates. One who does not retaliate wins a battle hard to win."

Offline justDaniel

  • Trade Count: (0)
  • Snr Member
  • Posts: 51
I tried that still the same.
I did not purchase the Auro 3D so can't test.

Offline pcking

  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • Posts: 1912
  • I'm just an audio/video enthusiast!
Does it only happen when the source is D Atmos?
What about when source is DD or DTS ?
"The worse of the two is he who, when abused, retaliates. One who does not retaliate wins a battle hard to win."

Offline justDaniel

  • Trade Count: (0)
  • Snr Member
  • Posts: 51
Tested DTS and the same result.
No sound from rear surround speakers

Offline chaozhoi

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • Posts: 1573
Any menu from ur avr that looks like that? It shows in and out. Ur Blu-ray info might only be showing what it is outputting

Sent from my Mi A1 using Tapatalk


Offline justDaniel

  • Trade Count: (0)
  • Snr Member
  • Posts: 51
Yes the menu look like this except that the "Input Signal" does not show diagram but the word "Dolby Atmos"
The output active speakers shows all but not the rear surround speakers